Blog

Főzzünk együtt!

Nálad vagy nálam? – Workshop másképp – Közösen kiválasztjuk az ...

Írások

Főzzünk együtt!

Nálad vagy nálam? – Workshop másképp – Közösen kiválasztjuk az alapanyagokat, átnézzük az otthoni készleteket, és ezekből varázsolunk finomakat az asztalra. Megmutatom, hogyan lesz a …

Szurokfű (oregano)

A szurokfűről mindenkinek a mediterrán konyha jut eszébe – ezeknél ...

Fűszerek

Szurokfű (oregano)

A szurokfűről mindenkinek a mediterrán konyha jut eszébe – ezeknél a recepteknél elengedhetetlen.Nálunk is jól megél, vadon is megtalálható növény.Paradicsomos ételekhez, gombához, de levesekhez, húsokhoz …

Szerecsendió

Indonéziából származó, a középkor óta Európában is ismert és használt ...

Fűszerek

Szerecsendió

Indonéziából származó, a középkor óta Európában is ismert és használt fűszer – a magyar konyha is alkalmazta akkortól.A szerecsendió magját és annak külső részét, a …

Majoránna

Mediterrán eredetű fűszernövény, a mi éghajlatunkon is megél, de egyéves ...

Fűszerek

Majoránna

Mediterrán eredetű fűszernövény, a mi éghajlatunkon is megél, de egyéves növényként.Régóta közkedvelt a magyar konyhában is.Sokféle ételhez használhatjuk: pl. sült húshoz (bedörzsölni vele sütés előtt), …

Bors

Trópusi származású fűszer, az egyik legrégebben ismert, és a hozzá ...

Fűszerek

Bors

Trópusi származású fűszer, az egyik legrégebben ismert, és a hozzá jutás nehézsége miatt egykor az egyik legdrágább is volt – fizetőeszközként is elfogadták.Egészben levesbe főzve, …

Borsikafű avagy csombor

Német neve „babfűszer” – ennek megfelelően babhoz, borsóhoz, káposztához, zöldséges ...

Fűszerek

Borsikafű avagy csombor

Német neve „babfűszer” – ennek megfelelően babhoz, borsóhoz, káposztához, zöldséges és húsos levesekhez feltétlenül ajánlott. Az erdélyi konyha egyik alapfűszere.Kombinálható bazsalikommal, majoránnával, szurokfűvel (oregano), petrezselyemmel. …

Bazsalikom

A bazsalikomot az ókori egyiptomiak is használták gyógy- és fűszernövényként. ...

Fűszerek

Bazsalikom

A bazsalikomot az ókori egyiptomiak is használták gyógy- és fűszernövényként. Indiából származik, és főként a mediterrán, Földközi-tengeri vidéken tenyészik jól. Ezért az olasz tésztás ételek …

Babérlevél

A fűszerbabér Kis-Ázsiában, a Földközi-tengernél és az Atlanti-óceán mediterrán éghajlatú ...

Fűszerek

Babérlevél

A fűszerbabér Kis-Ázsiában, a Földközi-tengernél és az Atlanti-óceán mediterrán éghajlatú szigetein megélő, örökzöld cserje, az egyik legrégibb fűszernövény. Levele nem csak a konyhában ismert, az …

Édeskömény

Az édeskömény nem keverendő a hozzá hasonló, szintén ernyős virágzatú ...

Fűszerek

Édeskömény

Az édeskömény nem keverendő a hozzá hasonló, szintén ernyős virágzatú fűszerköménnyel, mely Európában, a Földközi-tenger környékén honos, és onnan került az arab világ közvetítésével a …

Kömény és a magja

A kömény mindenki által imert fűszer, bár cserépben nem szokták ...

Fűszerek

Kömény és a magja

A kömény mindenki által imert fűszer, bár cserépben nem szokták nevelni. Mártásokban, levelesekben, különösen krumplilevesben ismerős az íze. Szárazon picit megpirítva még erősebb lesz az …

Signup for our newsletter

Receive new products and offers straight in your inbox

[Insert your contact form here]