Babérlevél

A fűszerbabér Kis-Ázsiában, a Földközi-tengernél és az Atlanti-óceán mediterrán éghajlatú szigetein megélő, örökzöld cserje, az egyik legrégibb fűszernövény. Levele nem csak a konyhában ismert, az ókorban az elismerés jelképe volt a babérból font koszorú.
Fűszerként a megszárított leveleket, vagy azok őrleményét használjuk. Az aromáját kissé megpirítva, vagy láng fölé tartva erősebbé tehetjük. A sok babértól keserű lehet az étel, ezért óvatosan adagoljuk!

Krumplihoz, paradicsomos ételekhez, hüvelyesekhez elmaradhatatlan, jól kombinálható borssal, borsikafűvel, majoránnával, petrezselyemmel, zellerrel. Savanykás ízű lesz az étel tőle, valamint a hüvelyesek emésztését és főzését is könnyíti.

Signup for our newsletter

Receive new products and offers straight in your inbox

[Insert your contact form here]