Rozmaring

A növényke levágott leveles ága vízben 2-3 hét alatt jól meggyökereztethető, azután cserépbe ültetve sokáig hálás dísze lehet a konyhának, erkélynek. Legtöbb fajtája szabadban fagyérzékenysége miatt nem teleltethető, csak takarva. A magyar háziasszonyok sokszor méltatlanul felejtik ki olaszos ételeikből, pedig az oregano – azaz a magyar konyhában szurokfű néven régóta ismert fűszer – mellé egy pici zöld rozmaring is dukál. Markáns íze miatt csínján kell vele bánni. A paradicsomos, sonkás, gombás ételeknek különösen kellemes ízt ad. Grillezésnél a parázsra dobva egy kis rozmaringágat finom aromát adhat a sültnek.

Szára kemény, fás lehet, ezért csak leveleit használjuk.

Teája puffadás ellen alkalmazható, főzetét a fürdővízbe öntve frissít, üdít, energiával tölt föl. Téli melegítő teakeverék fontos összetevője.

Signup for our newsletter

Receive new products and offers straight in your inbox

[Insert your contact form here]